Over mezelf

Mijn naam is Edith Otten (1967) en ik ben moeder van twee jongens, een tweeling (2002). Zelf heb ik het aurareaden altijd erg interessant gevonden, ik begon het te ontdekken toen ik een jaar of 30 was. Op mijn 24ste studeerde ik af op de Academie voor Kunst en Vormgeving, St. Joost te Breda in de richting Modevormgeving. Ik heb in de mode en theaterwereld diverse jaren gewerkt. Daarna ben ik lampen gaan ontwerpen onder de naam Inner–Light.

Toen ik zwanger werd had ik een aantal aurareading–coaching sessies gekregen bij de Gouden Cirkel in Amsterdam. Dat hielp me erg goed om inzichten te krijgen in de thema’s die toen speelden in mijn persoonlijke leven. Ik vond het verbazingwekkend hoeveel informatie gegeven werd tijdens een consult. De combinatie van informatieverstrekking in een reading via diverse dimensies vond ik erg boeiend om te ervaren en ik was behoorlijk onder de indruk.

Om als aurareader goed te kunnen werken is het belangrijk dat je aan jezelf werkt, je eigen thema’s en pijn uit het verleden en heden. Dat je helder, zonder projectie en objectief kunt waarnemen in de reading–informatie die je doorgeeft.

In 2002 werd ik moeder van een tweeling en besloot toen mijn zoontjes één jaar waren te beginnen met een cursus ’Ruimte voor jezelf’ want ik was totaal mijn ruimte kwijt. Ik was behoorlijk overspannen, ik vond het leven erg zwaar. Ik leerde in de cursus veel over mijn eigen ruimte neerzetten en hoe je dat kan doen met oefeningen. Het was ook heerlijk weer in mijn eigen gevoel en lichaam te komen en te kunnen ontspannen. De geleidemeditaties ervaarde ik erg inzichtgevend.

Voor mijzelf was de opleiding, naast het leren readen en healen ook een intensieve therapie. Toen mijn zoontjes vier jaar waren werd ik alleenstaand moeder, dit was een pittige periode. Maar de opleiding hielp me enorm met het aangaan van de langskomende thema’s: alleenstaande ouder zijn, op eigen benen staan, boosheid, verdriet, teleurstelling.

Ik volgde daarna de cursus ’Chakrahealing’ gevolgd door een cursus ’Healing’. Ik kwam er steeds meer achter dat ik eigenlijk behoorlijk hooggevoelig (Hsp) was en dat ik erg veel opving qua emoties, sferen en energieën in het dagelijks leven. Inmiddels, tweeënhalf jaar verder, merkte ik dat ik me steeds beter ging voelen en méér mijn kracht ging ontdekken en vond het reuze interessant om te werken met energieën. Dus ging ik verder in de drie jarige HBO-opleiding tot Intuïtief en Spiritueel Natuurgeneeskundig Therapeut.

Na behalen van het diploma heb ik nog drie jaar de voortgezette reading–opleiding vervolgt, een verder verdieping in het aurareaden met extra specialisaties, ben in het bezit van een diploma Medische Basiskennis op Hbo niveau. En hedendaags volg ik de intervisie–avonden. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk en wie weet kan ik wat voor jou betekenen, je bent van hárte welkom!